Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Δωρεάν θεατρική παράσταση

Τρίτη 28 Ιουλίου και ώρα 21.00μμ

Το "Άρμα Θέσπιδος" του Δ.Η.Π.ΕΘ.Ε Πάτρας παρουσιάζει το γνωστό Θεατρικό έργο "Γκόλφω" του Σ. Περεσιάδη στον αύλειο χώρο του 20ου Γυμνασίου Πάτρας (Περιβόλα) με την υποστήριξη του Ενιαίου Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβόλας.

*** ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ***

Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις 10 Αυγούστου 1894.

Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νέα ερωτευμένα παιδιά αποφασίζουν να παντρευτούν παίρνοντας την ευχή των γονιών τους. Ωστόσο το πρόσωπα του περιβάλλοντός τους εκφράζουν τις ενστάσεις τους και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η Γκόλφω πλήρως αφοσιωμένη στον αγαπημένο της αρνείται πεισματικά τις προτάσεις του πλούσιου Κίτσου που θέλει να την κάνει γυναίκα του. Αντίθετα, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του, o Τάσος δέχεται να παντρευτεί την Σταυρούλα, την κόρη του τσέλιγκα Ζήση που θα του εξασφάλιζε οικονομική άνεση. Η Γκόλφω νιώθοντας προδομένη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα συναντήσει το ζευγάρι και με μεγαλοψυχία τους δώσει τις ευχές της. Ο Τάσος συγκινημένος από την στάση της Γκόλφως αποφασίζει να γυρίσει στην πρώτη και μοναδική του αγάπη. Είναι όμως αργά. Η προδοσία του τιμωρείται, γιατί «όποιος προδίνει την αγάπη, μπορεί να προδώσει τα πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόγραμμα Πέμπτης 26/5/2022

Την Πέμπτη 26/5 το πρόγραμμα μαθημάτων θα ολοκληρωθεί στις 12:30μμ. Τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους μαθητές για ΚΑΡΥΑ - ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙ στις 12:3...